Jdi na obsah Jdi na menu

Soutěž povahy KOSD - 25.9.2011

 

 

Máme za sebou víkend spojený s výstavou KOSD a nedělní soutěží povah, který se konala opět v obci Záměl u Potštejna. Tentokrát jsme cestou nic nezapomněli a dojeli jsme v pořádku až do kempu. Ovšem jen s Nabatem, protože Zarunka se rozhodla opět mít své dny.

 

V sobotu se konala 7. Národní výstava Ruských a asijských plemen psů, které se zůčastnilo kolem 50 psů, převážná většina Moskevských strážních psů. Výsledky výstavy jsou na stránkách KOSD.

Po výstavě jsme vyrazili opět hledat Potštejn, aby nám jeden nejmenovaný kamarád prominul květnový výlet s výhledem na něj. (Promiň Láďo za ten květen ) No, abych řekla pravdu, z Potštejnu jsme moc neviděli, přeci jen jsme vyráželi již pomalu za šera, cesta, kterou jsme na něj šli, taky nebyla zrovna nejlepší ( vedla přímo na hrad, ale byli jsme rádi, že zpět jdeme jinou, pohodlnější, širší a hlavně osvětlenou - na téhle bychom si ještě něco provedli ) Ale abych to zkrátila - hrad byl dobyt - potmě , ale byl,  alespoň jsme si sáhli na hradní bránu, abychom uvěřili, že jsme tam .

Po návratu do kempu jsme si krátce odpočinuli a vyrazili k večernímu posezení, hrála nám k němu country kapela a někteří byli donuceni i tančit - to ti Méďo nezapomenu . Večer nám ale příjemně utíkal a my se odebrali ke spánku, abychom byli plní sil na neděli.

V neděli probíhaly nejdříve bonitace a po nich začaly soutěže. Jako první šel nejdříve Nabat ve třídě veteránů - opět sám, starší psi bohužel už moc nejezdí, snad se to zlepší. Ale předvádí stále lepší a lepší zákusy, a dokonce se na figuranty už těší.  

Pak následovali psi a feny nad dva roky , po nich šli pejsci do dvou let a nakonec psí drobečci.

Mezi dospělými psy se skvěle předvedli kavkazani, vyhrál sice Áron z Orebitských lesů, ale další místa obsadili kavkazáci. Ve fenách jednoznačně vyhrála Coryna Právo tesáku.

Ještě si vzpomínám na jeden nedělní zážitek - probíhá bonitace moskeváků, my si v hloučku stojíme a povídáme. Přichází chvilka testu povahy - Kuba jde proti pejskovi, mávne tyčí a najednou běží kolem nás a řve "Bacha pes!" My na něj koukáme, kam letí, a za ním se žene moskevážek Evženek a chudáka paničku vleče za sebou. Udělali jsme jen krok vzad a ještě jsem pak stihla schovat Péťu za sebe. Pak se naštěstí Eugen zastavil a nikomu se nic nestalo, i jeho panička byla v pořádku. No Eugen vyhrál i soutěž povahy, tam s ním šli raději už oba páníčci, přeci jen je to kus psa. Ale ten pohled, když Kuba letěl kolem nás a my na něj jen nechápavě kokali, proč tak rychle běží

Fotky k prohlédnutí jsou zde

No a teď výsledky :

Psi do 12 měsíců:

1. Fido Z Ďáblova dvora

Feny do 12 měsíců:

1. Bozsoki Harci Natasa

Psi do 24 měsíců:

1. Eugen Z rodu Romanovců

2. Azim z Orebitských lesů

3. Antonius Valašský ráj

4. Edmont Z Ďáblova dvora

Feny do 24 měsíců:

1. Fantazie Z rodu Romanovců

2. Areka z Orebitských lesů

3. Amara z Orebitských lesů

4. Caira Těšínské nebe

5. Bakara

Psi nad 2 roky:

1. Áron z Orebitských lesů

2. Cent Z Tadeášových domků

3. Arrash Grow Z Tadeáošových domků

4. Ataman Brilliant

5. Taras Bulba Právo tesáku

6. Optimist Iz Vernyh strazhei

7. Antony Z rodu Romanovců

8. Azim Nagajka

9. Andy z Orebitských lesů

10. Zurbagan Právo tesáku

11. Bazir Těšínské nebe

12. Carevič Alexej Z rodu Romanovců

13. Carevič Fjodor Z rodu Romanovců

Feny nad 2 roky:

1. Coryna Právo tesáku

2. Barka Těšínské nebe

3. Carevna Anastazie Z rodu Romanovců

4. Aischa Z Ďáblova dvora

5. Baira Těšínské nebe

6. Anett Z Ďáblova dvora

7. Cvetava Nagajka

8. Cijra Z Tadeášových domků

9. Axxa Z Tadeášových domků

Pes Veterán:

1. Nabat Právo tesáku